Keskiviikkona töiden jälkeen pakkasin tytöt ja koirat autoon ja nokka käännettiin kohti pohjosta.Perillä meitä odottikin jo perhe Kerttula-KoistinenHymy Tipsu ja Taika oli oottanut Netskua jo aamupäivästä asti joten leikit alko heti kun auton ovet saatiin aukiKieli ulkona..Herkullisen vohveli iltapalan jälkeen neitokaiset menikin sit jo nukkumaan ja meillä vanhemmilla naisilla alko koirien pesu ja föönaus torstaiaamun näyttelyä varten..Puolenyön jälkeen sessut oli valmiita ja meikäläisetkin pääsi nukkumatin maahan.

Torstai valkeni aurinkoisena,toisin kuin sääennusteet lupailivat.Hyväniin ulkonäyttelyssä on kyl mukavampaa poutasäälläSilmänisku

 Puol kympinaikaan lähettiin sit Riikan kans näyttelypaikalle.Mukavaa kerrankin kun matkaa oli vain n.5km..

 Kymmeneltä alkoi kehä jossa ennen bortsuja pyörähti corgit.Hanna oli paikalla Unton kans. Unto oli pu2 loppupeleis..Onnea siitä!

Corgien jälkeen oli bortsujen vuoro..Meillä kehässä ensin Cini.Liiket meni ihan kivasti mutta kun tuli kopeloinnin vuoro Cini murahti tuomarilleYllättynyt joo,se ei niin kamalan kovasti pidä siitä et sitä räpelletään,mutta se sietää sen,siksi murahdus oli hieman yllätys..En tiedä vaikuttiko se asiaan että edellinen koira nappas tuomaria kädestä(koira joka ei omistajan mukaan koskaan ole käyttäytynyt noin,mikä oli tuomarissa siis outoa???) koskiko tuomari sen takia Ciniinkin varovaisesti? Josta Cini sit päätti et sie aristelet painutko vi...n siitäHuuto..Ei voi tietää,pelkoa se ei ollut,suoraa kettuilua ennemminkin..No arvostelu oli kuitenkin hyvä, tulos T..Nyt tartee ottaa paljon taas harjotusta,tämä nollataan eikä tätä enää muistella,kaikki on mahdollista kun eläinten kanssa pelataa.Tuulella käypä niinkuin emäntänsäkkinSilmänisku

Tässä Cinin arvostelu:

Riittävät mittasuhtet,sopiva luusto,oikealinjainen pää,riittävä otsapenger,hyvät korvat,oikea ylälinja,täyteläinen eturinta,hyvät etukulmaukset,oikeanmallinen rintakehä,eriomaisen tiiviissä kunnossa,hyvät takakulmaukset,erinomainen askelpituus,hieman ahdas takaa,valitettavasti koira on tänään huonolla tuulella ja murisee,palkintosija senmukainen.

 

Cipan jälkeen oli Gian vuoro.Tuomari kysyi multa että onko huonotuulisuus tarttunut tähänkin koiraan? Tekimieli vastata et syön hatullisen sitä itteään jos tästä koirasta pääsee äänikäänHymy Gia pisteli parastaan ja nuoli tuomarin naaman joten siinä oli vastaus tuomarille.

Gia esiintyi mallikkaasti,sai erin ja voitti luokkansa, pn kehässä napsahti voitto ja se viimeinen serti!Lopulta Gia pokkas viel ROP- ruusukkeen.Jess!!! Varjovalion on nyt helppo hymyillä eikä meillä ole enää "paineita" siitä kumpi omistakoirista sertin nappaa jos sitä tyrkytetään näille koirilleSilmänisku

Tässä Gian arvostelu:

Riittävät mittasuhteet,sopiva luusto,oikealinjainen pää,erinomaisen tummat silmät,miellyttävä ilme,selkä voisi olla kiinteämpi,hyvä eturinta,hieman lyhyt olkavarsi,oikeanmallinen rintakehä,erinomainen askelpituus,kauniit takakulmaukset.

Bortsukehän jälkeen lähettiin hakemaan Hanhipolulta V ja lapset ja tietysti Ruusu iltapäivänkoitokseen.Kehä oli myöhässä ja shappekehän alkua saatiin odottaa ja odottaa..Lopulta pitkäletit pääsi kehään.Riikan kasvateja oli kehässä kolme.Ruusu sai arvonimekseen silakkaHymy ,nätin värinenhän se on(täydelliset bortsun värit) mutta tällähetkellä kun pentukarva on tippunut pois ja massa on viel tulematta niin muistuttaahan se ressu kalaa enempi kuin shappea.MUTTA parempi näin,tulee terveempi rakenne kun ei nyt oo mikään löllerö,aikaa on viel kehittyä ja uskon et Ruusu on viel joskus nimensä veroinen näyttelykehissäkinSilmänisku. Kehän voitti Täplä viedessään mukanaan myös ekan sertin.Hienoa ja onnea Sirpan perheelle ja kasviksille!

Kehän jälkeen alkoikin sit jo ryhmät.Käytiin Gian kans hakemassa kokemusta,samoin myös Riikka ja Täplä.

Kiva näyttelypäivä,vaikka illalla niskaa kuumottinkin vietävästi,nahka on siis poltettu ekakerran jo tälle kesää.....

Meidän loma täällä jatkuu,huomenna kokeillaan miten Gialla sujuu tokon kuviokellunta..Huh,pikkasen meinaa jo kertyä perhosia......